DOLAR
27,4275
EURO
28,8171
ALTIN
1.610,28
BIST
8.486,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Açık
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Tuzla Belediyesi 19 Mayıs
19 Mayıs

Sancaktepe’de 42 aile daha tapularına kavuştu!

Sancaktepe’de 42 aile daha tapularına kavuştu!
REKLAM ALANI
16.08.2021
177
A+
A-

Sancaktepe Belediyesi ilçede yaşanan tapu sorunlarını çözüme kavuşturmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Abdurrahmangazi, Mevlana, Osmangazi ve Veysel Karani mahallesi’nde tapularına kavuşmayı bekleyen 42 vatandaşımız düzenlenen törenle tapularına kavuştu.

12 Ağustos Perşembe günü Sancaktepe Belediye Başkanlığında düzenlenen ve Başkanımız Şeyma Döğücü’nün yanında AK Parti İstanbul milletvekili Osman Boyraz ve İlçe Başkanı Adil Kandemir’in de hazır bulunduğu törenle 42 hak sahibi tapularına kavuştu.

Sancaktepe Belediye Başkanı Av.Şeyma Döğücü programda yaptığı konuşmada görev süresi boyunca belediye olarak en büyük hedeflerinin tapu sorunundan arınmış gündeminde tapu problemi olmayan bir Sancaktepe olduğunun altını çizerek “Vatandaşlarımız ile özelikle Halk günleri ve mahalle toplantılarında bir araya geldiğimizde tapularla ilgili tarafımıza bildirlen sorunların çözüm noktasında çok gayret sarfettik. Vatandaşımızın menfaatine uygun olacak şekilde pazarlıklar yaparak bugün, 42 tapuyu daha hak sahiplerine teslim ettik. İlçemizde bulunan diğer bölgelerde de tapu ve mülkiyet sorununu çözme hususunda çalışmalarımız sürüyor. Amacımız tapu sorunu çözüme kavuşturup gündemimizden çıkarmaktır. Hak sahiplerine tapu dağıtımları önümüzdeki günlerde de devam edecek. Sancaktepe’de tapusuz mülk kalmayacak. Sancaktepe’de ikamet eden her komşumuz kendi tapulu mülklerinde oturmuş olacak” şeklinde konuştu.

Yönetimimiz döneminde (01.04.2019-12.08.2021 tarihleri arası) ilçemizin farklı Mahallelerinde toplam 206 adet taşınmazın 308 hak sahibi vatandaşımıza tapu devri gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca; Fatih Mahallesi Çalılık Mevkiinde, mülkiyeti Hazineye Ait Taşınmazların satışı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Belediyemiz yetkilendirilmiştir. Bu kapsamda şu ana kadar devri yapılacak 188 adet taşınmazdan, 160 taşınmazdaki hak sahibi vatandaşımız tapu müracaatında bulunmuş olmakla beraber, 140 adet parsel için Encümen kararı alınmış olup tapu devir süreçleri devam etmektedir.

Tapu dağıtım töreni, yapılan konuşmaların ardından hak sahiplerine tapu teslimi ile sona erdi. Konu ile düşüncelerini dile getiren vatandaşlar,  tapularını almanın mutluluğu ve huzurunu yaşadıklarını belirterek Belediye Başkanımız Av.Şeyma Döğücü’ye teşekkürlerini iletti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.