Türkiye lokal seçimlere odaklanmış durumda…
Genel seçimlerin kaybedilmesinin akabinde muhalefette tartışmalar sürüyor.
Mayıs ayında büyük bir hezimet alan muhalefette parti içi uğraşların yanında marttaki lokal seçimler öncesi ittifak krizi yaşanıyor.
CHP ve Düzgün Parti ortasında ittifak krizi
CHP ve Yeterli Parti ortasında lokal seçimlere yönelik bir ittifak olup olmayacağına dair rastgele bir adım atılmazken, Yeterli Parti cephesinde ‘kendi adaylarımızla girelim’ görüşü hakim.
Diğer yandan da Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı nedeniyle seçimin kaybedildiğini söyleyen Düzgün Partililer, CHP ile yapılacak mümkün bir ittifakın kendilerine yeniden kaybettireceği görüşünde.
Tepkilerin arkası gerisi kesilmiyor
Birbirlerine ağır ithamlarda bulunan muhalefet cephesine vatandaşlar başta olmak üzere tüm muhalif kısımlardan reaksiyonlar de yükseliyor.
Bu reaksiyonda bulunanlardan birisi de gazeteci Nevşin Mengü.
Oyları çantada keklik görenlere ‘eşek’ benzetmesi yaptı
Kendi YouTube kanalında yayınlanan programda konuşan Mengü, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in vatandaşların oylarını çantada keklik üzere görmesine sert reaksiyon gösterdi.
“Eşek üzere gidip size oy vermek zorunda mıyız”
Mengü yansısında, “Bu kadar şey yaşansın sonra biz gidelim oy verelim. Eşek üzere gidip size oy vermek zorunda mıyız.” dedi.
“Kemal Kılıçdaroğlu’nu şad etmek zorunda değiller”
Nevşin Mengü açıklamalarında şu tabirleri kullandı:
Seçim sonrası ortaya saçılanlardan anlıyoruz ki bunlar 6’lı masa toplantılarında hiçbir şey yapmamışlar. Bir ortaya gelmişler kısır mısır yemişler, ayran içmişler. Meral Akşener’e söylüyorum Kılıçdaroğlu kazanamayacak adaysa 1-2 sene evvel neden söylemedin. Tüm bunlar ortaya saçıldıktan sonra bu ülkenin seçmeni eşek mi? AK Parti’yi istemeyen seçmen bir ortaya gelip daima Kemal Kılıçdaroğlu’nu şad etmek zorunda değil. Daima bu beşerler kızılcık şerbeti içip kan mı kusacak. Nedir yani? Bu türlü bir hesap olabilir mi? Hiçbir şey olmamış üzere yine bir ortaya geleceksiniz. Bu seçmen de eşek gidip size oy mu verecek?

