Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En Modern Filo İstanbul’da

İBB Meclisi, İETT Genel Müdürlüğü’nün 2,5 milyar liralık 2019 Yılı

İBB Meclisi, İETT Genel Müdürlüğü’nün 2,5 milyar liralık 2019 Yılı Bütçesi’ni onayladı. Bütçeyi Meclise sunan Genel Müdür Ahmet Bağış, “İETT, Başkanımız Mevlüt Uysal’ın desteğiyle yaş ortalaması 5,8 olan otobüslerle, Avrupa’nın en genç ve en modern filosu olma özelliğini devam ettiriyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Kasım ayı toplantılarının 5. birleşiminde İBB’nin bağlı kuruluşlarından İETT Genel Müdürlüğü’nün 2019 yılı Bütçesi ve Performans Programı’nı görüştü. Bütçeyi İBB Meclisi’ne sunan İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış, İETT’nin toplu ulaşımda 147 yıllık tecrübesiyle İstanbullulara kaliteli bir hizmet sunduğunu belirterek, “İstanbul’a 3 bin 70 otobüs ve 5 bin 309 personel ile 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz. İETT, Başkanımız Mevlüt Uysal’ın desteğiyle yaş ortalaması 5,8 olan filomuz ile Avrupa’nın en genç filosu olma özelliğini devam ettiriyor. Otobüslerimiz, yüzde yüz alçak tabanlı ve engelli erişimine uygundur. USB şarj ve ücretsiz internet hizmeti mevcut” dedi.

HER GÜN 5 MİLYONUN ÜZERİNDE YOLCU TAŞINIYOR

İETT’nin ayrıca 2 bin 154 özel halk otobüsü ve 1025 Otobüs A.Ş otobüsünün denetimini yaptığını ifade eden Ahmet Bağış, toplam 783 hat ve 13 bin 141 durak ile İstanbul’un her köşesinde hizmet verdiklerini, günde 4 milyon 155 bin yolculuk sayısı ile kent hareketliliğinde büyük paya sahip olduklarını söyledi.