Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne Yeni Düzenleme Geliyor

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne ilişkin olarak Resmi Gazete’de önemli detaylar yayımlandı.

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne ilişkin olarak Resmi Gazete’de önemli detaylar yayımlandı. Bireysel emeklilikte otomatik katılım tamamlayıcı emeklilik sistemine dönüşecek.

Bireysel emeklilik sistemine girenlere sağlanan devlet destekleri yaşa göre değişecek. Evlilik, sağlık, eğitim nedeniyle sistemden çıkmadan nakit çekme imkanı gelecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan programda, dünya ekonomisindeki gelişmelere ve temel göstergelere yer verildi.  Programda, Türkiye ekonomisi, büyüme, istihdam ve yatırımlar konusunda 2020 yılı hedefleri sıralandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI YILLIK PROGRAMI 403 SAYFADAN OLUŞUYOR

“Eğitim”, “Sağlık”, “Adalet”, “Güvenlik”, “Çevre”, “Temel Hak ve Özgürlükler”, “Sivil Toplum Kuruluşları”, “Aile ve Kadın”, “Afet Yönetimi”, “Kültür ve Sanat”, “İstihdam ve Çalışma  Hayatı” gibi başlıklarda amaç ve hedeflerin paylaşıldığı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, 403 sayfadan oluşuyor. Buna göre Bireysel Emeklilik Sistemi’ne yeni düzenleme geliyor. BES’te yapılan yeni düzenlemeye göre gençlere sağlanan devlet katkısı artacak ve devlet destekleri yaşa göre değişecek.