Kamu alanında İstanbul’un en büyük güneş enerji santralini hizmete açan Tuzla Belediyesi, parklarda da güneş enerji panelleri kullanmaya başladı. Elektrikli araçlar ve güneş enerji santrali ile temiz enerji kaynaklarına yönelen Tuzla Belediyesi, parklardaki ilk güneş enerji panelini de İstasyon Mahallesi Eksen Parkı’nda kurdu.
Birleşmiş Milletler’in çevresel performans ölçümü projesinde dünya belediyelerini temsil eden ve ISO 14072 Kurumsal Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi standardını Türkiye ve dünyada uygulayan ilk belediye olan Tuzla Belediyesi, karbon ayak izini küçülten uygulamalarına devam ediyor. 10 elektrikli hizmet aracı ile standartları uygulamaya başlayan Tuzla Belediyesi, kamu alanında İstanbul’un en büyük güneş enerji santralini Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda hizmete kazandırdı. Yine Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda Güneş ve Rüzgar Enerji Paneli, Güneş Enerjili Şarj İstasyonu ve rüzgar tribünü ile Tuzla’da karbon ayak izini küçülten hizmetler gerçekleştiriliyor.
Güneş Enerji Santralinden Aydınlatma Otomatik Sağlanıyor
Tuzla Belediyesi tarafından parklardaki ilk güneş enerji paneli de İstasyon Mahallesi Eksen Parkı’nda kuruldu. 75 w güneş enerji paneli ile 0.78 kw enerji üreten panel, 6 saat gün ışığıyla 18 saat kesintisiz aydınlatma sağlıyor. Gün ışığında otomatik olarak sönen, gece karanlığında ise aynı şekilde otomatik olarak aydınlatan panel, 1,5 yılda kendini amorti ediyor. 25 yıl kullanım ömrüne sahip olan panel, Tuzla Belediyesi’nin parklarında ilk olma özelliği taşıyor.
Başkan Yazıcı: Temiz Enerji Kaynaklarının Kullanımını Yaygınlaştıracağız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, hem dünya belediyelerini temsil misyonu hem de ISO 14072 standartlarını uygulamanın öncülüğünü sürdüreceklerini söyledi. Yaşanılabilir bir çevre hedefiyle karbon ayak izini küçülten temiz enerji kaynaklarına yöneldiklerini belirten Başkan Yazıcı, “Tuzla’da temiz enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştıracağız” dedi.