Sultanbeyli Bosna Bulvarında saat 13.00 ile 15.00 arasında yaya güvenliğini sağlamak adına ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ sloganıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlik süresince yaya geçidinden geçmekte olan araç sürücüleri ile yayalara broşürler verildi.
Etkinlik süresince İlçe Emniyet trafik ekipleri ile Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay vatandaşlara ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ ile ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ konulu broşürler dağıttı.
Uygulamada sürücülere broşür dağıtan Kaymakam Metin Kubilay sürücüleri yaya geçitlerinde dikkatli olmaları konusunda uyardı.
“Yaya Önceliği Projesi”
“Yaya Önceliği” projesi, Karayolları Trafik Kanunu’nun 74. maddesinde yapılan değişiklikle, trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23’ünü oluşturan yayalara yönelik bir adım olarak hayata geçirildi. Bu amaçla İçişleri Bakanlığı’nca “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edildi.