Sultanbeyli’de sevilen İş İnsanı Hüseyin Sezer Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu kamuoyuna yaptığı açıklama ile duyurdu.
İktisat alanında üniversite tahsilini tamamladıktan sonra 9 yaşındayken geldiği ilçesinde yatırımlara girişen Sezer, ailece yaptıkları faaliyetler ile başarıdan başarıya koştu. 35 yıldır Sultanbeyli’de ticaret ile uğraşan Hüseyin Sezer, ilk olarak nalbur işletmecisi olarak ticari hayatına başladı. Sonrasında gıda sektöründe fırın işletmecisi ve gıda toptancısı olarak ticari faaliyetlerini devam ettirdi. Devam eden süreçte beyaz eşya ve mobilya, akaryakıt istasyonu, ulaşım, inşaat ve hafriyat işleriyle ticari alanını genişletti. Halen aile şirketleri olan SEZER GRUP’ta yönetim kurulu başkanı olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Birçok insanımıza istihdam olanağı sağlayan girişimlerini büyütürken, Sultanbeyli ve İstanbul’un gelişimine katkı sunmak üzere siyasete atıldı. Hem İBB hem Sultanbeyli Belediye Meclis üyeliği görevlerini de yapan Sezer, Plan ve Bütçe Komisyon Başkanlığı da yaparak, yerel yönetimlerin idaresi konusunda ciddi deneyim kazandı.
AK Parti iktidarları döneminde siyasete giren ve teşkilatının her organizasyonunda bir nefer olarak mücadelesini sürdüren Hüseyin Sezer ileri derecede İngilizce bilmekte ve deneyimlerini hiç yüksünmeden toplumla paylaşmak adına Sivil Toplum Kuruluşlarında insanımızla paylaşmaktadır.
Evli ve üç çocuk babasıdır.
Sultanbeyli’nin tanınmış, sevilen ve saygın ismi Hüseyin Sezer “Her şey Sultanbeyli için” sloganı ile kenti yönetmeye hazır olduğunu belirtti. Sezer, siyasette edindiği tecrübe ve birikimlerini Sultanbeyli’ye aktarmak daha yaşanabilir, sosyal bir kent olabilmesi için, kentin gerçeklerinden uzaklaşmadan hazırlanan proje ve planları ile hazır olduğunu hissettiriyor.
Hüseyin Sezer Sultanbeyli’ye yönelik düşüncelerini ve adaylığı halinde neler yapacağını gazetemize anlattı.
“Sultanbeyli’nin gerçekleriyle plan ve proje yapılmalıdır”
Kente uygun plan ve proje yapılabilmesi için öncelikle kenti daha iyi tanımak gerektiğinin altını çizen Hüseyin Sezer Sultanbeyli’yi adım adım gezerek, vatandaşlarla konuşup onları dinleyerek, ilçenin kendi gerçeklerine göre hareket etmenin önemli olduğunu belirtiyor.
“Sultanbeyli’nin tomografisini çekerek işe başladık”
Sultanbeyli’nin tüm sokaklarını, caddelerini, binalarını inceleyerek hazırlanmış olan plan ve projeleri ile vatandaşlarla sık sık bir araya gelen Hüseyin Sezer; kentsel dönüşümden eğitime, istihdam, ulaşıma, sosyal belediyeciliğe kadar birçok konuda çözüm odaklı projeleri katılımcı belediyeciliğe önem veriyor ve ekliyor: “Vatandaşımızın taleplerini toplayacağımız, değerlendireceğimiz ve geri dönüşü ile halkın yönetime katıldığı bir anlayışımız olacak. Her şeyin en güzelini hak eden Sultanbeyli için çalışacağız”
Deprem ülkesinde yaşadığımız gerçeğini göz ardı etmenin büyük vebal olacağının altını çizen Hüseyin Sezer; “Öncelikli sorunlarımız arasında kentsel dönüşüm var. Hepimizin bildiği gibi Sultanbeyli faya yakın konumu ve sahip olduğu yumuşak zemini itibari ile olası İstanbul depreminde ciddi zarar görebilecektir. Bu sebeple her şeyden önce bu gerçeğin farkında olmak ve sonuçlarını azaltmaya yönelik ivedi çalışma yapılmalıdır” dedi.
Hüseyin Sezer, şöyle devam etti; “Bu noktada, kentsel dönüşümün hızlanması ve mevcut yapı stoğunun güçlü bir hale getirilmesi gerekmektedir.
Kentsel dönüşümde, belediyenin çözüm için etkin görev alması ve tarafları teşvik etmesi bir yöntem olarak kullanılabilir. Zira kentsel dönüşümde arsa sahibi vatandaş ve müteahhitler çeşitli sorunlar yaşamakta. Vatandaş ihtiyacı olan daireleri; müteahhitler ise yaptıkları işten para kazanmak isterken bazen süreçler tıkanabiliyor. Burada belediyenin uygulayacağı imar programları ile teşvikler ile dengeyi kurması pekâlâ mümkün olacaktır.
“Sultanbeyli’nin imar ve şehircilik planları yenilenmelidir”
Özellikle yeni bir vizyon ile ilçemizdeki imar ve şehircilik planlamasının yenilenmesi ve özellikle parsel bazlı binalar yerine bulunduğu konuma uygun olacak şekilde ada bazlı bir imar ve plan düzenlemeleri faydalı olacaktır. Böylece hem kentsel dönüşümde tıkanan süreçleri açabileceğiz hem de daha güçlü ve konforlu yapılar ile depreme dayanıklı bir dönüşüme imkân verebileceğiz.
“Bakanlıklarımızın desteği ile örnek kentsel dönüşümü Sultanbeyli’de yapacağız”
Bunun yanında, özellikle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İBB bünyesinde faaliyet gösteren TOKİ ve Emlak Konut ile KİPTAŞ gibi kurumların ilçemizde, kentsel dönüşüm adına proje geliştirmeleri için yoğun talepleri muhataplarına iletmemiz gerekiyor. İBB, Türkiye Yüzyılı vizyonu ile buluştuğunda ve yeninden Ak Partili kadrolara emanet edildiğinde bizim de bu talepleri dillendirme ve kabul ettirme şansımızı artıracaktır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız da özellikle mülkiyet meselemizde ilçemize en büyük desteği veren kurumlardan biridir. Kentsel dönüşüme yönelik proje talebimizi de eminim ki, ilçemize hediye edeceklerdir.
Bu şekilde Sultanbeyli kentsel dönüşümü hızlandıracak ve depreme dirençli yapıların sayılarını artıracağız. Depremi ortadan kaldırmamız mümkün olmasa da etkilerini azaltmamız mümkün. Bunun için çalışacağız”
“Önceliğimiz geleceğimizin aydınlık yüzü gençlerimiz olacaktır”
İlçemizde en az bir tane fen lisesi olmalıdır diyen Hüseyin Sezer; “İlçemizde okul sayısının yanında, kaliteli ve nitelikli okul sayımızı da artırmak istiyoruz” diyerek eğitime verdiği önemi belirtti, şöyle devam etti:
İlçemizin nüfusu 360.000 civarında. Bunun çok büyük kısmını da çocuklarımız ve gençlerimiz oluşturuyor. 100 binin üzerinde öğrenci sayımız var. Özellikle mülkiyet sorunu sebebi ile okul sayımız konusunda biraz sorun yaşadık ise de mülkiyet sorunumuzun çözülmesi ile hükümetimiz hızla yatırımları yapmış ve okul sayımız hızlıca artırılmıştır. Ancak genç nüfusumuz sebebi ile okul ihtiyacımızı göz ardı edemeyiz. Şu anda bildiğim kadarı ile anaokulu, ilk okulu, orta okulu ve lise olmak üzere 104 okulumuz var. Özellikle okullarımızın mahallelerimize daha dengeli dağılımı ile öğrenci sayımız ile uyumlu okul sayısına ulaşacağız.
İlçemizde okul sayısının yanında, kaliteli ve nitelikli okul sayımızı da artırmak istiyoruz.
İlçemizde Fen lisemiz ne yazık ki yok. Tüm eklentileri ve spor alanları ile bir kampüse sahip ve sadece ilçemizde değil İstanbul’da örnek olacak en azından bir tane de olsa Fen Lisesi olması istiyorum.
Yine gençlerimizin daha konforlu ortamlara sahip olmaları adına kütüphane sayımızı hızla artırmaya devam edeceğiz. Kentsel dönüşüme dair yeni imar programımızın bir ayağını da okul ve kütüphane projelerimiz oluşturacak.
Her ne yapacaksak önceliğimiz geleceğimiz aydınlık yüzü gençlerimiz olacak.
“İBB sayesinde Sultanbeyli’de metro yılan hikâyesine döndü!”
İstanbul zaten trafik yoğunluğu ile meşhur bir kent. Üstüne bir de tamamlanmayan metro, sürekli sorunlarıyla gündeme gelen İETT otobüsleri eklenince Sultanbeyli’de ulaşım yılan hikâyesine döndü. Sultanbeyli’de ulaşım sorunu gün geçtikçe büyüyor diyen Hüseyin Sezer şöyle devam etti:
“Sultanbeyli için bulunduğu konum itibari ile İstanbul’un sınır ilçelerinden biri diyebiliriz. Hal böyle olunca ulaşım günlük hayatımızda doğrudan muhatap olduğumuz bir durum. Ne yazık ki, İBB yönetimi tüm algı çabalarına rağmen metro projesini bir çile haline getirdi. 31 Mart 2024 seçimlerinden sonra yeniden İstanbul bizlere emanet edildiğinde bu projeyi bir ana önce bitirip, bu çileyi bitireceğiz.
Bunun yanında İBB’nin mevcut başkanı 2019 yılında seçimlerden önce TEM otoyolu üzerinde bir megabüs projesinden bahsetmiştir. Üzerinden 5 yıl geçecek bırakın tamamlanmasını projenin adı bile anılmıyor. Üstüne İETT gibi güçlü ve dinamik bir kurum da sürekli sorunlar ile çözüm bulacak halde değil.
Hal böyle olunca, Sultanbeyli’nin ulaşım sorunu artarak devam etmiştir. Bu sorunlar İstanbul hizmet siyasetine sahip Ak kadrolara yeniden emanet edildiğinde çok hızlı çözümlere ulaşacak.
Kentsel dönüşüm ve eğitim başlığında izah ettiğim üzere, yeni imar programı ile mahallere dengeli dağılacak okullarımız ile ilçemizin içinde de ulaşımı daha iyi hale getireceğiz”
“Gerekli çalışmalar yapılırsa Sultanbeyli istihdam merkezi olabilir”
Hüseyin Sezer, belediye olarak ilçemize hem özel sektör hem de kamudan yatırım almak adına bir çabamız olacak, diyerek kentin sorunlarından en önemlilerinden birinin de istihdam olduğunu belirtti. İlçemiz özellikle sanayi üretimi için cesaretlendirilmelidir, diyerek bu konudaki planlarını şöyle anlattı;
İstihdam konusunda yapacağımız çalışmalar esasında ulaşım konusunda da etkili bir destek olacak. Bildiğimiz üzere ilçemiz halkı büyük oranda ilçemiz dışında çalışmakta ve bu sebeple işlerine gitmek için her gün komşu ilçelere ve hatta daha uzak ilçelere yol katetmektedir.
Bu noktada belediye olarak ilçemize hem özel sektör hem de kamudan yatırım almak adına bir çabamız olacak.
Hükümetimiz ilçemizi her konuda desteklediği gibi götüreceğimiz somut projeler ile bu konuda da destekleyecektir.
Özel sektörün yatırım yapması için en önemli kriter güvenli ve kazançlı koşulların bir arada olmasıdır. Bu doğrultuda özel sektöre çok ciddi destek vereceğiz. Uygulayacağımız yeni imar programımızda bu amaçla özel alanlar ile teşvikleri göstereceğiz. Bunun yanında benim esas olarak özel sektörün ilçemizdeki temsilcilerine dönük bir çabam olacak. İlçemizdeki sermaye gücü olan çok ciddi bir kitle olduğuna inanıyorum. Ancak istihdama yönelik yeteri derecede cesur yatırımları olduklarını düşünmüyorum. Bu kitlenin harekete geçirilmesi gerekiyor. Özellikle sanayi üretimi için cesaretlenmeliler. Bakanlıklarımız zaten teşvikleri çok ciddi şekilde sunuyor. Bundan da faydalanmak suretiyle istihdamı artırmaya yönelik bir çabamız olacak. İlçemiz bunu hak ediyor.
“Hayatın her alanında vatandaşımızın yanında olacağız”
Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini sergileyeceklerini belirten Hüseyin Sezer; “Vatandaşlarımızın iyi gününde kötü gününde güncel hayatında… yani her alanda onlarla bir arada olacağız. Kentte dezavantajlı insanlarımız, engellilerimiz, yaşlılarımız, kadınlarımız ve gençlerimiz yaşıyor. Projelerimizi hepsini düşünerek planlıyoruz. Güvenli parklardan, gençler için spor tesisleri, gençlik merkezlerine, kadınlar için meslek edinme kurslarından, anne çocuk sağlığı merkezlerine, yaşlılarımız için güçsüzler yurdu, hobi merkezleri açma ve bakımı, sağlık, giyim, gıda ve yakacak yardımı gibi nakdi ve ayni hizmetlerde bulunmaya kadar pek çok projemiz var. Hepsini Sultanbeyli halkı için planladık, hazırladık, dedi.
Hüseyin Sezer; sosyal belediyecilik anlamında bazı projelerini şöyle sıraladı; bu sebeple biz de sosyal bir belediyeciliği önceleyeceğiz. Hayatın her alanından vatandaşımızın yanında olacağız. Her ihtiyaçlarında onlara yeni projelerimiz ile destek olacağız. Dezavantajlı gruplara özel bir planlama ile sürekli bir şekilde dokunacağız. Onların dezavantajlarının önüne geçerek ekonomik ve sosyal yönden güçlenmelerini sağlamaya çalışacağız.
“Yeşil hayatımızın içinde olacak”
“İlçemiz büyük oranda orman sınırlarına sahip. Böyle olunca doğal yeşil alanlara sahibiz. Bundan faydalanmak adına yeni sosyal alanları halkımıza kazandıracağız. Yeni imar programımız ile yeşili hayatımızın doğrudan içine alacağız. Çocuklarımızın nefes alacağı güvenli parkların sayısını artıracağız”
“Hem pazarcı esnafının hem vatandaşın yüzü gülecek”
“Bunun yanında, Pazar alanlarının yeninden düzenlenmesinin elzem olduğuna inanıyorum. Sokak ve caddelerimizin kapanması ile kurulan Pazar yerlerini, daha sağlıklı ve konforlu yeni kapalı Pazar alanları ile değiştirmek istiyoruz. Diğer alanlarda olduğu gibi yeni imar programımıza bu konu da çok önemli bir yer tutacak. Mahallelerimizin ihtiyaçları ile uyumlu ve dengeli alanlarda pazarların kurulmasını sağalacağız. Böylece hem pazarcı esnafımızı hem de vatandaşımızı daha konforlu bir alanda bir araya getireceğiz”
“Sosyal belediyeciliğin sınırı yok. Yapılacak çok iş var”
“Çocuklar için kreşler, yuvalar, çocuk kulüpleri açılması, parkların düzenlenmesi ve yeterli beslenmeye yönelik katkı sağlanması, Gençler için spor tesisleri, gençlik merkezleri, psikolojik yardım ve danışma merkezleri, meslek edinme kursları açılması ve kötü alışkanlıklar ve madde bağımlıklarının önlenmesi için çalışmalar yapılması, Kadınlar için kadın koruma ve sığınma evleri, meslek kursları, anne çocuk sağlığı merkezleri açılması, Yaşlılar için güçsüzler yurdu, hobi merkezleri açma ve bakımı, sağlık, giyim, gıda ve yakacak yardımı gibi nakdi ve ayni hizmetlerde bulunma, Engellilerin günlük hayatlarını kolaylaştıracak düzenlemeler yapılması, korumaya yönelik vakıflar kurulması, bakım ve tedavi hizmetleri sunulması ve temel eğitim okulları, meslek edindirme veya beceri kursları açılması. Ayrıca iletişim ve spor gibi imkânların sağlanması, Risk grupları için hukuki ve psikolojik yardım büroları açılması ve sosyalleşmelerinin sağlanması amacıyla çeşitli organizasyonlar düzenlenmesi, Kriz dönemi hizmetler verilmesi, ilgili kurumlarla görüşülerek harekete geçmelerinin hızlandırılması gibi artırılabilecek onlarca alan var. Yani sosyal belediyeciliğin bir sınırı yok. Yapılacak çok proje var.
Dinamik bir süreç ile her ihtiyaca uygun ve hızlı çözümler getirecek bir yapı oluşturmak istiyoruz. Vatandaşımızın taleplerini toplayacağımız, değerlendireceğimiz ve geri dönüşü ile halkın yönetime katıldığı bir anlayışımız olacak.
Her şeyin en güzelini hak eden Sultanbeyli için çalışacağız