Türk milletinin bağımsızlığını ifade eden İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilmesiyle “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” nün 101.yıl dönümü münasebetiyle Sultanbeyli’de kutlama programı düzenlendi.
Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Sultanbeyli İlçe MEM Müdürü Yaşar Çağlar, Okul Müdürü Mehmet Sıddık Ertaş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım sağladı.
Başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizin rahmetle yad ederek konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar, “O dönemde Kurtuluş Savaşı’ndan sonra İstiklalimizi kazandığımız bir dönemde yazılmış marşımız. Millet olarak aslında bağımsızlığımıza düşkün bir milletiz. Başkasının himayesinde yaşamayı kabul eden bir millet değiliz. Bugün acaba öyle miyiz? Bu sorunun cevabını bugün burada kendi kendimize vermemiz gerekiyor. Bu programları yapmaktaki temel amacımız şu. Biz o tarihleri görmedik ama hatırlamamız gerekiyor. Bu vatanın kolay kazanılmadığını bir örneğidir İstiklal Marşı” dedi.
BAŞKAN KESKİN: İSTİKLAL MARŞI BİR HÜRRİYET MEŞALESİDİR!
Programda söz alan Başkan Keskin, “Sözlerimin hemen başında İstiklal harbinin tüm kahramanlarını rahmetle anıyorum. İstiklal Marşı’mız her okuyanın sözlerinden, aynı hissiyatı aynı coşkuyu doğuran bir hürriyet meşalesidir. Bizler İstiklal Marşı’mızı sadece tüm imkansızlıklar içerisinden küllerinden doğarak elde ettiğimiz bağımsızlığımızın bir timsali olarak değil, 84 milyonu 780 bin kilometre kare içerisinde aynı coşkuyla buluşturan bir milli mutabakat metni olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.
KAYMAKAM ŞAHİN: İSTİKLAL MARŞI BİR REHBERDİR
Kaymakam Şahin İstiklal Marşı’nın önemini vurguladığı konuşmasında, “Her milli marşına sahip olmuş devletler gibi Türkiye Cumhuriyeti de marşına sahip olmuştur. Her kelimesinin altına imza atılabilecek olan bu marşı Mehmet Akif Ersoy yazmıştır. Bu marş sadece Türk milleti için değil, bağımsızlık İstiklali isteyen her millet için bir duadır, bir rehberdir.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan açılış konuşmalarının ardından devam eden programda sine vizyon gösterimi, şiir okumaları, koro ve kısa skeç gösterimleri yapıldı.