DOLAR
27,1206
EURO
28,8759
ALTIN
1.677,68
BIST
8.000,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Tuzla Belediyesi 19 Mayıs
19 Mayıs

Sultanbeyli Belediyesi, Olası Deprem ve Afetlere Karşı Önlemlerini Alıyor

Sultanbeyli Belediyesi, Olası Deprem ve Afetlere Karşı Önlemlerini Alıyor
REKLAM ALANI
17.08.2021
0
A+
A-

Sultanbeyli Belediyesi tarafından ilçeye Deprem ve Afet Eğitim Merkezi kazandırılıyor. 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıl dönümünde Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, merkezde incelemelerde bulundu. Afetler konusunda uygulamalı eğitimlerin de verileceği merkez; olası afet durumunda insanların geçici yaşam alanına dönüşebilen bir yapı olarak tasarlandı.

Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığı gerçeği, meydana gelen sel ve yangınların ülkemizin afetlere hazırlıklı olmasını zorunlu kılıyor. Bu çerçevede daha önce Sultanbeyli Arama Kurtarma Timi’ni (SAKUT) kuran Sultanbeyli Belediyesi şimdi de olası afetlere karşı Deprem ve Afet Eğitim Merkezi projesini hayata geçiriyor. 14 bin metrekare alan üzerinde kurulma süreci devam eden Deprem ve Afet Eğitim Merkezi, ilk afet merkezlerinden biri olma özelliği taşıyor. Proje alanında ilk yardım, sel, enkazdan kurtarma ve yangın eğitimlerinin verileceği parkurlar; afet sergi alanı, amfi bilgilendirme alanı, dönüşebilir mesire alanı, acil toplanma alanları, simülasyon odası, deprem simülasyon odası, restoran ve aşevi oluşturulacak. Bunlara ek olarak afet sonrası için büyük önemi bulunan acil durum lojistik merkezi, seminer salonu, geçici sığınma evleri, koordinasyon merkezi, 8 kişilik deprem çadırları, helikopter pisti yer alacak.

Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Bugün ilçemize büyük katkı sağlayacağına inandığımız, Sultanbeyli’mizin ihtiyacı olarak gördüğümüz Deprem ve Afet Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulunduk. Deprem ve Afet Eğitim Merkezi projemizin yapımı tamamlandığında, vatandaşlarımıza sağladığı imkânlar ve uygulamalı afet eğitimleri ile ilçemizde afet bilincinin oluşmasında önemli rol oynayacak. Bugün 22. yıl dönümü olmasına rağmen acısını hala derinden hissettiğimiz 17 Ağustos Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Rabbim dünyamızı, ülkemizi ve ilçemizi tüm afetlerden muhafaza eylesin. İnşallah sadece eğitim amaçlı kullanma durumunda kalırız.” dedi.
Eğitim merkezinin afetlerden sonra bir yaşam alanına da dönüşebilme özelliğini vurgulayan Başkan Keskin, “Açık alanda yer alan bölümlerin her biri vatandaşların geçici şekilde rahatlıkla yaşayabileceği konaklama alanına dönüşüyor. Yine merkezin içinde bulunan bazı bölümler ihtiyaç anında güvenli sığınma alanları halini alıyor. Diğer taraftan restoran bölümünü afet sonrasında aşevi olabilecek şekilde tasarladık. Ayrıca merkezin içinde ihtiyaçların karşılanacağı lojistik merkezi de yer alıyor.” dedi.

Kentsel dönüşümle ilçede depreme karşı hazırlık yapıldığını da ifade eden Başkan Keskin, “Yoğun çabalarımızla hemşehrilerimize büyük avantajlar sağlayan imar plan notlarımızı önce ilçe meclisimizden sonrada İBB meclisinden geçirdik. Hemşehrilerimizin dönüşümde önü büyük ölçüde açılmış oldu. Yaşanan dönüşümle ilçemizde depreme dayanıklı yapılar artıyor.” dedi.
Geçtiğimiz günlerde ülkemizin çeşitli bölgelerinde yaşanan sel ve yangınlara gerekli müdahalede bulunmak üzere araç ve ekip sevk ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Ülkemizde meydana gelen sel ve yangın felaketlerinde yaşanan kayıplarımız dolayısıyla büyük üzüntü içindeyiz. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ülkemize baş sağlığı diliyorum. Afetlerin yaşandığı ilk andan itibaren devletimiz gerekli çalışmaları yapmak üzere tüm imkânlarıyla afet bölgesindeydi. Vatandaşlarımız ise kendi imkânlarıyla afetzedelere yardımda bulundu. Sultanbeyli Belediyesi olarak biz de Cumhurbaşkanımızın önderliğinde devletimizin yürüttüğü çalışmalarla koordineli olarak gerekli ekip ve araç desteğiyle vatandaşlarımızın yanında olmaya özen gösteriyoruz. Bu zor zamanları milletçe yaralarımızı birlikte sararak aşacağız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.