ref: refs/heads/v3.0
DOLAR
28,9307
EURO
31,7019
ALTIN
1.874,72
BIST
8.116,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Tuzla Belediyesi 19 Mayıs
19 Mayıs

Romanya Osmanlılar Derneği Gönül Elleri Çarşısı’nı Ziyaret Etti

Romanya Osmanlılar Derneği Gönül Elleri Çarşısı’nı Ziyaret Etti
REKLAM ALANI
30.07.2021
106
A+
A-

İstanbul’un tarihi turistik yerlerini ziyaret etmek için Romanya’dan gelen “Romanya Osmanlılar Derneği” Tuzla’da yaklaşık 24 bin kişiye yardım eli uzatan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda yapılan yardım çalışmalarını yerinde gördü. Duygulu anların yaşandığı ziyarete, Gönül Elleri Çarşısı Kurucu Gönüllüsü Dr. Fatma Yazıcı’da eşlik etti.

Türkiye’nin dört bir yanında bulunan ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, bu sefer çok özel misafirlerine ev sahipliği yaptı. Romanya’nın Köstence şehrinden İstanbul’a gelen 50 kişilik Romanya Osmanlılar Derneği’nin üyeleri, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın tüm Türkiye’de yaptığı yardım çalışmaları hakkında bilgi almak için çarşıya ziyarette bulundu. Osmanlı Derneği üyelerinin, Gönül Elleri Çarşısı’na ziyaretine Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi ve Gönül Elleri Çarşısı kurucu gönüllülerinden Dr. Fatma Yazıcı ve Tuğba Muslu eşlik etti. Osmanlı Derneği üyeleri yardım çalışmaları hakkında bilgi alırken gözyaşlarını tutamayarak, emeği geçenlere teşekkür ettiler.  Dernek üyeleri, ihtiyaç sahibi kadınların ürettiği mağazayı da gezerek alışveriş yaptılar.

“ÖRNEK OLMASI İÇİN GÖNÜL ELLERİ ÇARŞISI’NI GÖSTERMEK ÇOK ÖNEMLİYDİ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi ve Gönül Elleri Çarşısı kurucu gönüllülerinden Dr. Fatma Yazıcı, “Kırım Tatar Türkü Müslüman kardeşlerimizi burada ağırlamaktan dolayı çok büyük mutluluk duyuyoruz. Onlara, inancımızın gereği olan yardım etmeyi gösterebilmek için Gönül Elleri Çarşısı’na davet ettik. Çünkü inancımızın en büyük gereklerinden bir tanesi de fakir fukarayı gözetmektir. Örnek olması açısından, Gönül Elleri Çarşımızı göstermek çok önemliydi. Çok duygulandılar. Bunları göstermek, yaşatmak, öğretmek ve hatta oralara ulaştırmak bizim için çok önemli” dedi.

“TUZLA’YA GELİNCE BÖYLE BİR YARDIM ORGANİZASYONU OLDUĞUNU ÖĞRENDİK”

Romanya’dan İstanbul’a gelerek Gönül Elleri Çarşısı’na ziyarette bulunan Engin Kerim,” Romanya’nın Köstence şehrinden 50 kişi geldik. Grubun çoğunluğu Tatar Türkleridir. Sonradan Müslüman olan 2 Romen annemizde grubumuzdadır. Romanya Osmanlılar Derneği olarak, Tuzla’ya gelince böyle bir yardım organizasyonu olduğunu öğrendik ve ziyaret etmeyi düşündük” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.